Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها شهروندان تهرانی برای خرید مرغ، روغن، میوه و کالاهای اساسی به فروشگاه ها و میوه و تره بار مراجعه می کنند اما با کمبود عرضه و افزایش قیمت ها روبرو می شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تهران پرس، بی تدبیری های دولت و وزرای صمت و کشاورزی باعث شد که در طول ماه های گذشته با کاهش عرضه روغن و مرغ و همچنین افزایش قیمت آن مواجه شویم؛ موضوعی که باعث برهم خوردن آرامش روانی مردم جامعه شد و دردسرهایی را برای آنان رقم زد و از طرفی دیگر، مسئولان دولتی در سکوت کامل خبری، پاسخگو این نیاز مردم نبودند و فقط اعلام کردند که ما کالای کافی در کشور داریم اما شبکه توزیعی مان مشکل دارد و به همین جواب بسنده کردند و تدبیری در جهت حل مشکل از ریشه، اجرایی نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متاسفانه با عدم تدبیر و مدیریت دولت در طول ماه های گذشته، با کمبود عرضه روغن و مرغ مواجه بودیم و در طول روزهای گذشته این بی تدبیری نمایان تر شد، یعنی زمانی که مردم و شهروندان تهرانی برای خرید مرغ، روغن، میوه و کالاهای اساسی به فروشگاه ها و میوه و تره بار مراجعه کردند، یا با کاهش عرضه مواجه شدند و یا با قیمت های بالا روبرو شدند که توان خرید کافی آن را نداشتند. به نظر می رسد بحران کمبود عرضه روغن و مرغ در بازار که در کشورمان به یک مسئله عادی تبدیل می شود باید در روزهای منتهی به شب هم پیش بینی می شد تا این گونه مردم در ایام نوروز با این مشکل دست به گریبان نباشند و این موضوع نشان از بی خیالی و بی تدبیری دولت در کنترل اوضاع بازار در آخرین ماه های باقی مانده به عمر این دولت دارد و یقینا اگر در کشورمان با وفور کالا مواجه نبودیم و کشورمان ظرفیت خوبی برای تولید محصولات کشاورزی را نداشت و مردم هم در این زمینه همکاری نمی کردند، امروز با بحران در تامین غذایی در کشور مواجه بودیم و یقینا مسئولان دولتی هم راهکاری برای حل این مشکل نداشتند و مردم عید تلخی را سپری می کردند.

یا کالایی در شب عید نداریم و یا اینکه با قیمت بالا به فروش می رسد

محسن جندقی کارشناس رسانه در حوزه اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار تهران پرس با اشاره به عدم مدیریت دولت در شب عید در کنترل و عرضه کالاهای مورد نیاز مردم گفت: در طول سال های گذشته با کمبود عرضه و کالاهای اساسی مورد نیاز در کشور مواجه بودیم و دولت تدبیر اساسی برای حل این مشکل نداشت و به همین دلیل مردم این کالاها را با قیمت بالا خریداری می کردند و در شب عید شاهد بودیم که مرغ و روغن در بازار به سختی یافت می شود.

وی ادامه داد: دولت باید برنامه ریزی بهتری برای کنترل بازار در شب عید انجام می داد تا مردم دچار سختی نشوند اما دیدیم که یا کالایی کم بود و یا اینکه با قیمت زیادی به دست مردم می رسید و عمده مردم از این وضعیت ناراضی اند و به بی خیالی و بی تدبیری دولتی که شعارش تدبیر و امید است، انتقاد شدید دارند.

جندقی افزود: بازار به گونه ای رها شده است که این سوال مطرح است که چرا دولت نظارتی بر وضع بازار و معیشت مردم ندارد و نسبت به این موضوع هیچ دغدغه ای از خود نشان نمی دهد.

این کارشناس رسانه در حوزه اقتصاد خاطر نشان کرد: دولت در ابتدای سال بود که اعلام کرد ما هیچ کالایی در کشور کم نداریم و مشکل از شبکه توزیع آن است و اینک اعلام کرده که اگر ما می توانستیم وزارت بازرگانی را احیا کنیم یقینا با مشکلات فعلی در کشور روبرو نمی شدیم و این در حالی است که اگر دولت راست می گفت می توانست وضعیت وزارت کشاورزی و صمت را ساماندهی کند و در نهایت مشخص کند که کدام یک متولی کنترل بازار در کشور هستند؟

وی اضافه کرد: قیمت ها در کشورمان با تورم بالا روبروست و کشاورز یک محصول را با قیمت پایین به فروش می رساند و اگر بخواهد همان محصول را از بازار خریداری کند باید قیمت چند برابری پرداخت کند و به همین دلیل انگیزه کافی برای کاشت محصول ندارد و همین موضوع باعث می شود که بازار با کمبود آن محصول روبرو شود و مردم با قیمت چند برابری آن را خریداری کنند و در این خصوص دولت باید تدبیری کند تا بتواند با تعیین الگوی کشت بهینه محصولات زراعی، مدیریت بهتری بر عرضه محصولات کشاورزی در بازار داشته باشد.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کمبود عرضه بی تدبیری شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۰۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • ائتلاف دریایی اروپا در دریای سرخ با کمبود کشتی جنگی مواجه شده است
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • قیمت روغن خوراکی امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد